Κάθε τόπος και τραγούδι!

Ειδήσεις Κοινωνικά

Οι μουσικές οικογένειες στα Βαλκάνια και ειδικότερα στην Ελλάδα, είναι ο πυρήνας μέσα και γύρω από τον οποίο διαμορφώθηκε όλη η μουσική μας παράδοση. Πολιτιστικά τοπόσημα και φερώνυμα στοιχεία τις καθορίζουν και προδιαγράφουν ύφος, ήθος, κουλτούρα και παραγωγικές πολιτιστικές δράσεις!
Η οικογένεια Παζαρέντζη, από την Νάουσα, είναι μια καθαρά μουσική οικογένεια πέντε τουλάχιστον γενεών. Λάκτισμα και δυναμική στην μουσική αυτή έδωσε ο τέταρτος γόνος της με τα παιδιά του Σταύρος. Γνωστός σολίστας του κλαρίνου και συνεργάτης πολλών και γνωστών ονομάτων του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.
Η εκπομπή μας επιχειρεί την οικογενειακή διαστρωμάτωση και πορεία αυτής της μουσικής μονέδας στο τόπο της στη Νάουσα. Γνωστοί ερευνητές και λαογράφοι μιλούν για την σχέση μαζί τους και την συμμετοχή τους στο πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό γίγνεσθαι της Νάουσας και των χωριών της.


Η εκπομπή, «Κάθε Τόπος και Τραγούδι» καταγράφει πώς το τραγούδι κάθε τόπου μπορεί να κινητοποιήσει και κυρίως να δραστηριοποιήσει το ωραίο επιχώριο και αυθεντικό συνάμα θέαμα για τον πολύ κόσμο, το μεγάλο κοινά και κυρίως να δραστηριοποιήσει άτομα με φαντασία και δημιουργικότητα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΑΝΔΕΣ – Σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας
ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΛΙΓΚΑΣ – μοντάζ γραφικά, κάμερα
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ – steadycam & drone
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ – κάμερα
ΣΙΜΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ – Ηχοληψία και ηχητική επεξεργασία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – Ηλεκτρολόγος – Χειριστής φωτιστικών σωμάτων
ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΚΑ – Διεύθυνση παραγωγής
ΒΑΣΩ ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΟΥ – script, γενικών καθηκόντων
Παρουσίαση: Έρευνα-σενάριο-παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης