Το έργο ALTER TRIP συμμετέχει στην τουριστική έκθεση B–TRAVEL στη Βαρκελώνη

Πολιτισμός

Το έργο ALTER TRIP συμμετέχει στην τουριστική έκθεση BTRAVELη οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στην Βαρκελώνη, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει τις δράσεις του έργου και την τουριστική δυναμική στη διασυνοριακή περιοχή.

Το έργο ALTER TRIP με εταίρους το Ινστιτούτο Επιχειρηματικών και Εκθεσιακών Ερευνών και Ανάπτυξης (IEE), το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και τον Σύλλογο Ατόμων με σωματικές αναπηρίες Μπίτολα ετοιμάζεται εντατικά για την τουριστική έκθεση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες.

H B-Travel αποτελεί την μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση στην Ισπανία, η οποία είναι αναγνωρισμένη από την UFI (The Global Association of the Exhibition Industry) και απευθύνεται στο τελικό ταξιδιωτικό κοινό, όπως τα κύρια ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, εταιρείες κρουαζιέρας, εταιρείες μεταφορών και εταιρείες τουριστικών υπηρεσιών.

Το έργο ALTER TRIP μέσω της συμμετοχής του στην τουριστική έκθεση επιδιώκει να προωθήσει τον βιώσιμο και προσβάσιμο τουρισμό, χωρίς αποκλεισμούς. Άλλωστε ο τελευταίος κινητοποιεί τους ανθρώπους να απολαύσουν την τουριστική εμπειρία.

Το όραμά του έργου είναι να δημιουργήσει και να προωθήσει ένα δίκτυο προσβάσιμων ταξιδιωτικών προορισμών στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Στόχος του είναι να εμπνεύσει την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και φυσικά τον προσβάσιμο τουρισμό στις περιοχές της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, με τη συμμετοχή τοπικών και περιφερειακών ενδιαφερομένων.

Στα κύρια αποτελέσματα του έργου ανήκει η προσφορά μιας ολοκληρωμένης κατάρτισης στους τομείς του προσβάσιμου τουρισμού, της καινοτομίας και της αειφόρου ανάπτυξης των περιοχών φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τη συμμετοχή του έργου στην έκθεση συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) το οποίο έχει εξασφαλίσει την προβολή έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού για την Ελληνική διασυνοριακή περιοχή σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, επιδιώκοντας συνέργειες σε επίπεδο Προγράμματος, στο οπτικοακουστικό υλικό που θα προβληθεί στην έκθεση περιλαμβάνονται βίντεο των έργων Terra-Vino και Holy Water.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA CBC “Greece-Republic of North Macedonia” 2014-2020.

www.altertrip.eu | http://www.ipa-cbc-programme.eu/