Είκοσι σεφ στην οριογραμμή του Αγίου Όρους τίμησαν τις συνταγές του γέροντα Επιφάνιου

Κοινωνικά

Είκοσι σεφ στήνουν μια υπαίθρια κουζίνα λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα «σύνορα» του Αγίου Όρους. Ανάβουν φωτιές τοποθετώντας ξύλα στη γη σε μικρές εστίες που έχουν οριοθετήσει με τούβλα και όταν ετοιμαστούν τα κάρβουνα, βάζουν επάνω τα σκεύη με το φαγητό.

Είναι άνθρωποι που στο παρελθόν μαγείρεψαν μαζί με τον γέροντα Επιφάνιο τον Μυλοποταμινό, τον μακαριστό αρχιμάγειρα μοναχό που έκανε γνωστή την κουζίνα του Αγίου Όρους έξω από αυτό. Εκτελούν μάλιστα με ευλάβεια τις συνταγές του, με σκοπό να προσφέρουν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία σε άντρες αλλά και …γυναίκες, στο περιβάλλον ενός Αθωνικού μοναστηριού.

Απόψε κάνουμε προς τιμήν του τη δική του κουζίνα. Θα μαγειρέψουμε τα αγαπημένα του φαγητά στις ίδιες κατσαρόλες που μαγείρευε αυτός, με τον τρόπο που το έκανε, δηλαδή με την Αγιορείτικη φιλοσοφία, τη λιτή, τη γευστική, την αυθεντική», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου, ο οποίος δίνει τις οργανωτικές οδηγίες στους σεφ που εργάζονται πυρετωδώς στην υπαίθρια κουζίνα.

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε φωτογραφίες στο emvolos.gr