Θρίαμβος για την Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Αθλητικά

Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα! 5 Μετάλλια, 1 Χρυσό, 1 Ασημένιο και 3 Χάλκινα για την Εθνική μας Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων

Η Άννα Μαρία Τριφύλλη κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας, στο Μαυροβούνιο και τον Τίτλο της Παγκόσμιας Κορυφαίας Αθλήτριας για πρώτη φορά.

Ασημένιο Μετάλλιο έφερε στην Ελλάδα η δυναμική Ιωάννα Κάντζαρη και 3 Χάλκινα κέρδισαν οι εξαιρετικοί Αθλητές-τριά μας Δανάη Ζενουνλλάρι, Θωμάς Μποδιτσόπουλος και Νίκος Καλυβάκης.

Η Εθνικής μας Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων θριάμβευσε στην Μπούντβα, στο Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πυγμαχίας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, γιατί η Ελληνική Πυγμαχία είναι η ανερχόμενη δύναμη του Αθλήματος.

Οι Έλληνες Αθλητές και οι Αθλήτριες μας κατέκτησαν 5 Μετάλλια, ένα Χρυσό, ένα Ασημένιο και 3 Χάλκινα και πρώτευσαν σε όλες τις κατηγορίες. Η Ελλάδα αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με την Άννα Μαρία Τριφύλλη να κατακτά το Χρυσό Μετάλλιο για την χώρα μας και τον τίτλο της Best Fighter της Παγκόσμιας Διοργάνωσης για πρώτη φορά.

Αναλυτικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας που διεξήχθη στο Μαυροβούνιο, η Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση διέπρεψε προσφέροντας μοναδικές στιγμές υπερηφάνειας, χαράς και συγκίνησης στους φίλους του Αθλήματος.

Συγκεκριμένα η Άννα Μαρία Τριφύλλη στον τελικό της κατηγορίας της (48 κιλά) κατατρόπωσε την Τουρκάλα αντίπαλο της Ισίκ Φιλίζ και κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο ενώ δικαίως αναδείχτηκε η Best Fighter του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η Ιωάννα Κάντζαρη (54 κιλά) στην τελική αναμέτρηση της κόντρα στην Μπιμπιάννα Λοβάσοβα έδωσε έναν συγκλονιστικό αγώνα μέσα στο ρινγκ αλλά έχασε τελικά κατακτώντας ωστόσο το Ασημένιο Μετάλλιο.

Τρία Χάλκινα Μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα η Δανάη Ζενουνλλάρι, ο Θωμάς Μποδιτσόπουλος και ο Νίκος Καλυβάκης.

Η Δανάη Ζενουνλλάρι, (60 κιλά) πάλεψε σκληρά μέσα στο ρινγκ και παρά την πάρα πολύ καλή εμφάνισή της δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τοκαρέβα από τη Ρωσία, αφήνοντας όμως εξαιρετικές εντυπώσεις με την δυναμική της παρουσία.

Για την κατηγορία των 54 κιλών στον ημιτελικό ο Θωμάς Μποδιτσόπουλος αντιμετώπισε τον Αζέρο Ομάρ Ασανλί όμως ένας τραυματισμός χαμηλά στο πόδι του Έλληνα Αθλητή, τον ανάγκασε να αποχωρήσει χάνοντας έτσι το δικαίωμα της διεκδίκησης της νίκης και την είσοδο του στον τελικό της κατηγορίας του.

Ο Νίκος Καλυβάκης στον ημιτελικό της κατηγορίας του (60 κιλά) αντιμετώπισε τον Ρώσο Μπιλάλ Ντακάεφ, αγωνίστηκε δυναμικά μέσα στο ρινγκ όμως έχασε με ομόφωνη απόφαση.

Αναλυτικά οι Αθλητές – τριες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαυροβούνιο είναι οι εξής:

54 κιλά  Μποδιτσόπουλος Θωμάς

57 κιλά Πλέας Γεώργιος

60 κιλά Καλυβάκης Νικόλαος

48 κιλά Τριφύλλη Άννα Μαρία

50 κιλά Γκόκα Βασιλική

52 κιλά Δεσπούδη Ελπίδα

54 κιλά Κάντζαρη Ιωάννα

57 κιλά Κούζιλου Παναγιώτα

60 κιλά Ζενουνλλάρι Δανάη

 

Οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές που συνόδευσαν την Ελληνική Αποστολή είναι οι:

 

Πλέας Νικόλαος

Παπουτσάκης Ευάγγελος