ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

Ειδήσεις

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε συνεργασία με το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως και στο πλαίσιο των Επετειακών Λ΄ ΠΑΥΛΕΙΩΝ καθώς και των 10 ετών λειτουργίας του Ωδείου, προκηρύσσει τον 3ο ΠΑΥΛΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ο οποίος περιλαμβάνει Μουσική (Βυζαντινός Ύμνος, Τραγούδι, Μουσικό Όργανο και Μουσικά Σύνολα), Ζωγραφική και Αγιογραφία.

ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:

  • Να δοθεί στα παιδιά και τους εφήβους η ευκαιρία ανάδειξης και περαιτέρω αξιοποίησης του προσωπικού τους ταλέντου και να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα της αναζήτησης και καλλιέργειας των προσωπικών χαρισμάτων και δεξιοτήτων τους.
  • Να δοθεί στους διαγωνιζόμενους η δυνατότητα να ασχοληθούν με κάτι δημιουργικό και ευχάριστο γι’ αυτούς.
  • Να συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και στην όσο το δυνατόν εντονότερη συμμετοχή σε αυτή της νέας γενιάς.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν:

  1. από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού,
  2. από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου.
  3. όσοι φοιτούν, σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ωδεία, μουσικές σχολές, εικαστικά κλπ. (ανεξαρτήτου ηλικίας)
  4. παιδιά και νέοι που συμμετέχουν στις Κατηχητικές Συνάξεις των Ενοριών
  • Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία που ανήκουν στην επαρχία της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ή μαθητές που κατοικούν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως, φοιτούν όμως σε σχολεία εκτός των ορίων της.
  • Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές και να αφορούν:

– την ερμηνεία κάποιου Βυζαντινού Ύμνου από την Υμνολογία της Εκκλησίας μας,

-την ερμηνεία τραγουδιού ή το παίξιμο κάποιου μουσικού οργάνου (παραδοσιακού, λαϊκού ή κλασσικού),

– Ζωγραφικής με θέμα: «Συμμετέχοντας στη Θεία Λατρεία» και

– Αγιογραφίας

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας μόνο ηλεκτρονικά στο email: odeio.mitropolis@gmail.com συμπληρώνοντας τη σχετική ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ
  • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 15 Μαΐου 2024.
  • Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Ωδείου 2332022572 και κιν. 6944676885 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 5:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ..