Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας 25/5 έως 30/5

Πολιτισμός

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων: 

 

Την Πέμπτη 25 Μαΐου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου και Αγίου Νεκταρίου Βεροίας.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» και θα αναπτύξει το θέμα: «Οι ασθένειες της ψυχής» μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο «ΣΤΑΡ» στη Βέροια θα παραστεί στην προβολή της ταινίας «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς», η οποία δημιουργήθηκε από την κινηματογραφική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεώς Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα υποδεχτεί την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού από την Άνδρο. Στη συνέχεια θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στο τέλος θα κηρύξει την έναρξη της «5ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά».

Το Σάββατο 27 Μαΐου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ομιλήσει στη λήξη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής.

Την Κυριακή 28 Μαΐου το πρωί θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης. Στο τέλος θα τελέσει μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου το πρωί θα λάβει μέρος στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μεθεόρτιο Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας θα αναχωρήσει η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.

Την Τρίτη 30 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου, Πολιούχου Βεροίας, θα προεξάρχει στην Εσπερινή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Στο τέλος θα αναγνώσει ειδική ευχή.