Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας!

Ειδήσεις Κοινωνικά

«Ιδιαίτερα κρίσιμη συνεχίζει να είναι η κατάσταση με την πανδημία στον Νομό Ημαθίας αλλά και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Η κυβέρνηση καλείται άμεσα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων γενικότερα και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Μπορεί να υπάρχει μια μικρή μείωση στα κρούσματα, όμως εξακολουθεί να υπάρχει η «πίεση» στο Νοσοκομείο της Βέροιας και με τους εργαζόμενους σε αυτό να έχουν φτάσει στα όριά της εξουθένωσης.

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση άμεσων μέτρων όπως τα παρακάτω και χωρίς να είναι μόνο αυτά:

Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Βέροιας αλλά και σε όλες τις δομές Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που υπάρχουν στον Δήμο Βέροιας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις δομές Υγείας που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με χρηματοδότηση της πολιτείας.

Να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση χρήση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου και για την προμήθεια συσκευής μοριακού ελέγχου.

Να προχωρήσει η πραγματική επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να ενισχυθεί ο αριθμός τόσο των κλινών ΜΕΘ, όσο και των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών.

Μαζικά, επαναλαμβανόμενα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δωρεάν τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας απαιτεί από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα τώρα όλα τα παραπάνω μέτρα».

 

Πηγή: gnomis.news

https://gnomi.news/psifisma-dimotikou-symvouliou-veroias-7598