Βέροια: Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό – Κδαπ αμεΑ ΜΑμΑ διεκδίκηση για τον προσωπικό βοηθό για άτομα με αυτισμό

Ειδήσεις Οικογένεια

Ο σύλλογος ΜΑμΑ, μαζί με άλλους συλλόγους απ όλη την Ελλάδα, έδωσε αγώνα ώστε τα άτομα με αυτισμό να ενταχθούν στο θεσμό του προσωπικού βοηθού.

Το Υπουργείο Εργασίας μας άκουσε και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η πλατφόρμα για τον προσωπικό βοηθό άνοιξε.
Το πρόγραμμα και για φέτος είναι πιλοτικό. Μπορείτε όσοι κατέχετε την υποβολή αιτήσεων μέσω πλατφόρμας να υποβάλλετε αίτηση στη σελίδα https://prosopikosvoithos.gov.gr/,
όσοι δεν τα καταφέρνετε θα απευθύνεστε στα κέντρα κοινότητας Δήμου Βέροιας και Αλεξάνδρειας.
Ωστόσο επειδή κατανοούμε ότι θα υπάρχει απίστευτη αναμονή και οι προθεσμίες υποβολής είναι μέχρι 10 Ιουνίου οι ωφελούμενοι του κδαπ ΑμεΑ ΜΑμΑ θα υποβάλλουν την αίτηση τους με βοήθεια από τον κοινωνικό μας λειτουργό. Όποια άλλη οικογένεια με μέλος στο φάσμα του αυτισμού από 16 έως 65 ετών, που ζει στην περιοχή της Βέροιας ή της Νάουσας, επιθυμεί τη βοήθεια του συλλόγου για τη συμπλήρωση της αίτησης να επικοινωνήσει με την αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Ακρίβου Εύη 6987802441 6.30 με 8μμ.
Επιπλέον αν είστε ενήλικες με ευαισθησία, με διάθεση για προσφορά και ενδιαφέρεστε να γίνετε προσωπικός βοηθός σε κάποιον συνάνθρωπο που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, επικοινωνήστε πάλι με το σύλλογο μας. Έχουμε τη δυνατότητα μέσα από σεμινάρια να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τη διαταραχή του αυτιστικού φάσματος.
Με πληροφορίες από το facebook